سئو - تفاوت White Hat SEO با Black Hat SEO
بسم الله الرحمن الرحیم
آموزش SEO
دوره آموزشی سئو
تفاوت White Hat SEO با Black Hat SEO
White Hat SEO یک روش مناسب که موتورهای جستجو برای افزایش رنک وب سایت شما آن را پیشنهاد می دهند.
Black Hat SEO یک روش نادرست که موتورهای جستجو آن را تایید نمی کنند و در صورتی که متوجه شوند وب سایت مربوطه را جریمه (penalty، یکی از جریمه ها حذف کلمه کلیدی شما و یا کاهش رنک صفحات و حذف شما از نتایج جستجو می باشد، در صورتی که از نتایج جستجو حذف شوید عملا دامین شما دیگر هیچ ارزشی نخواهد داشت) خواهند کرد. به این روش ها spamdexing نیز گفته می شود.
White Hat SEO شامل ویژگی های زیر است:
1- با دستورالعمل های موتورهای جستجو مطابقت دارد
2- در روش های سئو (SEO) انجام شده از هیچ روش فریبنده و نادرست استفاده نشده است.
3- اطلاعاتی که موتور جستجو از سایت شما به کاربران نمایش می دهند همان اطلاعاتی است که کاربران آن را جستجو کرده اند (مثلا وب سایت هایی هستند که تمامی کلمات کلیدی را در خود به صورت داینامیک اضافه می کنند و با هر جستجویی شما آن را در نتیجه جستجو مشاهده می کنید اما وقتی وارد سایت می شوید، هیچ اطلاعاتی در زمینه ای که جستجو کردید وجود ندارد)
4- محتوای صفحات باید برای کاربران ایجاد شده باشد نه برای موتورهای جستجو (اضافه کردن صفحاتی پر از متن های تکراری و کلمات کلیدی بسیار، می تواند یکی از این کارها باشد)
5- کیفیت مطالب صفحات شما باید مناسب کاربران باشد.
6- مطالب شما باید مفید و مورد تایید کاربران باشد.
Black Hat or Spamdexing
روش های Black Hat معمولا شامل و موارد زیر هستند:
1- استفاده از روش هایی برای افزایش رنک وب سایت که مورد تایید موتورهای جستجو نیست و یا باعث فریب آنها می شود.
2- هدایت کردن کاربران از یک صفحه که مورد تایید موتورهای جستجو است (اما مناسب کاربران نیست) به صفحه ای که مناسب کاربران است.
3- پس از کلیک بر روی نتیجه یک جستجو که رنک آن صفحه بالا است، هدایت کردن کاربران را به صفحه ای که رنک آن پایین است.
4- تغییر ساختار وب سایت به شکلی که کاربران واقعی یک نسخه از وب سایت را ببینند و نرم افزار های موتورهای جستجو نسخه دیگری را مشاهده کنند به این روش Cloaking SEO گفته می شود.
5- استفاده از کلمات کلیدی و تگ های H (که برای موتورهای جستجو ارزشمند هستند) به روشی که قابل مشاهده نیستند مثلا رنگ متن ها با رنگ Background صفحه یکی است یا اندازه متن ها بسیار کوچک شده که برای انسان ها قابل مشاهده نیست و یا استفاده از بخش های no frame در صفحات.
6- محاسبه کردن تعداد کلمات کلیدی در صفحه و قراردادن آنها به شکلی که باعث مناسب شدن صفحه برای موتورهای جستجو شود. به این روش keyword stuffing گفته می شود.
7- نوشتن مطالبی که سودمندی زیادی برای انسان ها ندارد اما در عوض پر ازکلمات کلیدی و تگ های پر اهمیت برای موتورهای جستجو است. به این روش Doorway یا Gateway Pages گفته می شود.
8- وب سایت های آیینه ای (Mirror websites) که به وسیله چند هاست میزبانی می شوند و اطلاعات کاملا یکسانی دارند با این تفاوت که آدرس های آنها متفاوت است.
9- ساخت صفحاتی که در خلاصه متن آنها و یا لینک های آن به نظر مناسب نشان داده می شوند اما وقتی بر روی آنها کلیک می شود کاربر را به صفحاتی هدایت می کنند که هیچ ارتباطی با داده درخواستی کاربر ندارد. این روش برای دریافت اطلاعات هویتی کاربر و... استفاده می شود که به آن hijacking گفته می شود.
روش های Black Hat همیشه میخواهند رنک وب سایت ها ره هر شکل ممکن افزایش دهند اما موتورهای جستجو به اندازه کافی هوشمند شده اند که بتوانند یک سایت مناسب را از یک سایت نامناسب تشخیص دهند.
پس هیچگاه سعی نکنید از روش هایی که امروزه در فضای اینترنت بسیار زیاد هستند و قصد دارند رنک شما را به روش های سریع و نادرست افزایش دهند استفاده کنید.