ably ably برای هدایت شدن به سایت جدید اینجا کلیک کنید

آموزش برنامه نویسی

آموزش برنامه نویسی وب، اندروید، ویندوز , اسکیوال و...
Tell: 0912 097 5516
| Email: Hello@EduOnline.ir

آموزش Team Fundation Server

بسم الله الرحمن الرحیم

آموزش Team Foundation

بخش اول معرفی TFS

(بخش دوم) نصب و راه اندازی TFS

(بخش سوم) ایجاد یک پروژه بر روی TFS


یکی از مواردی که باید به عنوان یک اصل در شرکت های نرم افزاری مورد نظر واقع شود، نحوه نگهداری کدها و اطلاعات پروژه ها است.
در سال های نه چندان دور شرکت ها برای نگه داری اطلاعات و بایگانی آنها از روش ساخت فایل های ZIP با تاریخ و زمان استفاده می کردند. طبیعتا در این روش انجام پروژه های تیمی و دست یابی به کد های گذشته و یا لغو یک تغییر کار بسیار مشکلی است.

همین مشکلات باعث شد تا روش های جدیدی برای نگه داری اطلاعات یک پروژه مطرح شود. این روش ها کم کم تکامل پیدا کردند و به عنوان نرم افزارهای مدیریت کد، که به نام های زیر معروف هستند، معرفی شدند:

source control

sourceforge

source code control

source code version control

source code version

و..

این نرم افزار ها به شما این امکان را می دهند که کدهای خود را در یک محل به نام Repository یا منبع نگه داری کنید. این امکان باعث می شود تا همه ی افراد از یک محل برای نگه داری کدها و اعمال تغییرات استفاده کنند، در نتیجه وقتی به صورت تیمی کار می کنید نیازی نیست نگران قراردادن کدهای همه ی افراد در یک پروژه باشید.
طبیعتا وقتی تمامی افراد بر روی یک پروژه کار می کنند باید Log و یا همان سوابق تغییرات صورت گرفته بر روی کدها را به همراه فرد تغییر دهنده ثبت کرد. این کار باعث می شود تا در صورت بروز خطا، مدیر پروژه بتواند سوابق تغییرات را بررسی و پروژه را به آخرین نسخه ی بدون مشکل Restore کند.

source control های زیادی در حال حاضر وجود دارند که هر یک مزایا و معایب خود را دارند که نام برخی را در زیر مشخص کرده ایم.


github

SVN

TFS

github

طبیعتا با github آشنا هستید، این سایت با امکان قراردادن کدهای کاربران بر روی وب سایت، توانسته است کدهای پروژه های متفاوتی را در خود نگه دارد و معمولا از این source control برای نگه داری کدهای Open Source استفاده می شود.

SVN

SVN ابزاری است که به سادگی می توانید آن را بر روی کامپیوتر خود و یا یک سرور نصب کنید و کدهای مربوطه را در آن نگه داری کنید، این ابزار بیشتر توسط برنامه نویسان JAVA مورد استفاده قرار می گیرد اما کسانی که از محصولات مایکروسافت استفاده می کنند نیز می توانند از این ابزار استفاده کنند.

TFS

TFS ابزار ارائه شده توسط مایکروسافت می باشد که به شما امکان می دهد علاوه بر مدیریت کدها، تیم خود، Task های افراد تیم و... را نیز مدیریت کنید. در این آموزش قصد داریم به صورت مختصر نحوه استفاده از این ابزار را به شما معرفی کنیم.

Team Foundation Server

TFS مخفف عبارت Team Foundation Server است، TFS به همراه Visual Studio به شما این قابلیت را می دهد که پروژه خود را به صورت تیمی مدیریت کنید. توسعه دهنده گان .NET از TFS به عنوان source control، ثبت خطاها و Bug ها، جمع آوری اطلاعات و نیازمندی های پروژه و در نهایت مدیریت تمامی بخش ها و قسمت های چرخه مهندس نرم افزار و یا همان life cycle of software development استفاده می کنند.
در بخش های سعی کرده ایم به صورت مختصر هر یک از این ویژگی ها را برای شما معرفی کنیم.


Communication Enhancement

TFS با ابزارهایی که در اختیار توسعه دهنده گان قرار می دهد این امکان را به وجود می آورد که تعاملات مابین افراد یک تیم بسیار افزایش پیدا کند و هیچ اطلاعاتی در این میان حذف نشود. TFS به ازای هر یک از اعضای تیم یک هویت منحصر به فرد ایجاد می کند که این هویت باعث می شود هر یک از اعضا تنها به اطلاعاتی که برای آنها تعریف شده است دسترسی داشته باشند. همچنین TFS با ایجاد یک مکان برای نگه داری اطلاعات پروژه باعث جامعیت و هماهنگی مابین اعضای تیم های برنامه نویسی می شود.


Team Explorer

Team Explorer یک ابزار است که به شما امکان می دهد به سرور TFS متصل شوید و بر اساس دسترسی های تعریف شده برای شما آخرین تغییرات ایجاد شده بر روی پروژه، مستندات و همچنین کارهایی که می بایست انجام دهید را دریافت کنید. این ابزار یکی از ابزار های Visual Studio می باشد.

Roles

Role ها می توانند توسط ابزار Team Explorer در TFS تعریف شوند. هر Role می تواند نمایش دهنده ترتیب و نحوه انجام Task هایی است که باید توسط افراد به صورت کامل وصحیح انجام شود.

Alerts

TFS به وسیله ارسال Alert ها اعضا یک تیم را از آخرین تغییرات انجام شده با خبر می کند. این پیام ها در قالب ایمیل هایی برای اعضای تیم ارسال می شوند و شما می توانید در قسمت تنظیمات TFS پیام ها و Alert هایی که نیاز دارید را تعریف کنید تا بر اساس این تنظیمات پیام ها ارسال شوند.

Source Control

TFS به شما اجازه می دهد تمامی فایل ها و اطلاعات پروژه را مدیریت کنید، شما همچنین می توانید از قابلیت Source Control
 ابزار TFS برای نگه داری مستندات و یا Plan یک پروژه استفاده کنید و الزامی برای استفاده از این ابزار در خصوص پروژه های نرم افزاری وجود ندارد.

Builds

TFS Build امکان ساخت و ایجاد نسخه های مختلف یک محصول را فراهم می کند. همچنین این ابزار با ارائه گزارش هایی به شما این قابلیت را می دهد که وضعیت و کیفیت هر Build را بتوانید مقایسه کنید.

Tracking Work Status

با استفاده از ابزار Tracking Work Status در TFS مدیران پروژه می توانند میزان فعالیت های صورت گرفته توسط افراد، میزان Task های انجام شده و وضعیت پروژه را بررسی کنند.

Work Item History

همانطور که در ابتدا اشاره کردیم یکی از ویژگی های ابزار های مدریت پروژه رصد کردن تمامی تغییرات صورت گرفته بر روی پروژه می باشد. این ویژگی در TFS نیز وجود دارد و به سادگی می توان تغییرات صورت گرفته بر روی پروژه را بررسی کرد و همچنین این تغییرات در قالب فایل Excel ذخیره کرد.

Reports

تمامی گزارشات مربوط به تغییرات، میزان فعالیت های صورت گرفته، Build های انجام شده و... همه بر روی دیتابیس ذخیره می شوند و به سادگی قابل گزارش گیری هستند.

در بخش بعد نحوه ایجاد یک source control را در TFS بررسی خواهیم کرد.

نظرات (۰)

هيچ نظري هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
up
ما را در گوگل محبوب کنید