ably ably برای هدایت شدن به سایت جدید اینجا کلیک کنید

آموزش برنامه نویسی

آموزش برنامه نویسی وب، اندروید، ویندوز , اسکیوال و...
Tell: 0912 097 5516
| Email: Hello@EduOnline.ir

آموزش وردپرس

بسم الله الرحمن الرحیم

آموزش وردپرس فارسی

قصد داریم در این بخش به مباحث مربوط به سیستم مدیریت محتوای وردپرس بپردازیم. اما قصد ما این است که مباحثی که زیاد گفته شده است را کنار بگذاریم و به مباحثی بپردازیم که در سایت های فارسی، کمتر به آنها توجه شده است اما به هر حال باید گذری کوتاه بر مباحث پایه داشته باشیم.

سیستم مدیریت محتوا چیست

همانطور که از نام این سیستم مشخص است، هدف اینگونه سیستم ها مدیریت مطالب و محتوا می باشد. این سیستم ها برای اهداف خاصی می توانند مورد استفاده قرار گیرند، مثلا برای ایجاد یک سایت خبری، یا یک سایت آموزشی، یا حتی سایت های سازمان ها و شرکت ها.

سیستم مدیریت محتوا معادل انگلیسی Content management system می باشد که به اختصار آن را CMS می نامند.

CMS چیست

CMS های زیادی در حال حاضر وجود دارند که بیشتر آنها رایگان هستند و به صورت Open Source قابل دست یابی می باشند. در تصویر زیر لیست محبوب ترین CMS های موجود را می توانید مشاهده کنید.

به دلیل اینکه زبان PHP خود یک زبان Open Source است بیشتر CMS های دنیا با این زبان یعنی زبان PHP نوشته شده اند.

Open Source چیست

کلمه ی Open Source به معنای متن باز می باشد، به نرم افزارهایی که شما می توانید به کد آن دسترسی داشته باشید و این کدها برای همه قابل تغییر باشد متن باز یا همان Open Source می گویند.

معرفی سیستم های مدیریت محتوا

سیستم های مدیریت محتوا بسیاری از امکانات اساسی مورد نیاز شما را فراهم می کنند و برای پروژه های کوچک و پروژه هایی که بیشتر بر روی نمایش اطلاعات تمرکز دارند بسیار مناسب می باشد، اما طبیعتا از سیستم های مدیریت محتوا نمی توان برای ساخت پروژه های خاص مانند یک اتوماسیون و یا هر پروژه دیگری که نیازمند تحلیل و طراحی اختصاصی می باشد استفاده کرد.

البته امروزه بسیاری از افراد با داشتن تجربه و گذاشتن زمان زیاد بر روی این CMS ها، سیستم های مختلفی را با استفاده از پیاده سازی کردن قسمت های جدید و تغییر CMS مربوطه طراحی و پیاده سازی می کنند اما همچنان می توان گقت بهتر است برای مقاصد خاص، سیستم مورد نظر را به صورت اختصاصی طراحی و پیاده سازی کرد.

همانطور که در تصویر بالا مشاهده کردید سیستم مدیریت محتوا وردپرس - WordPress یکی از محبوب ترین و برترین CMS های فعلی می باشد. با توجه به محبوبیت وردپرس - WordPress در ایران، قصد داریم تا در یک دوره آموزشی شما را با این CMS به صورت تخصصی آشنا کنیم.

وردپرس چیست؟

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای (CMS) متن باز(open source) است که از آن برای ساخت وب سایت های مختلف می­توان استفاده کرد. یا به زبان ساده تر، ابزاری برای ساخت وبسایت است که باعث می­شود ساخت یک وبسایت و موارد جانبی آن مثل انواع پلاگین­ها بسیار ساده­ تر شود.

با توجه به این مسئله که از زمان معرفی وردپرس مدت زمان بسیار زیادی می گذرد، Plug in های بسیار زیادی برای این سیستم طراحی شده اند که شما می توانید به سادگی آنها را بر روی وردپرس خود نصب و استقاده کنید.

وردپرس پرکاربردترین سیستم مدیریت محتوا در کل دنیاست و بر طبق یک بررسی، 5/22 درصد از کل وبسایت­ها در اینترنت از وردپرس استفاده می­کنند.

مزایای وردپرس

از مهمترین مزایای وردپرس که این حجم عظیم مخاطب را به سمت خود کشانده است می­توان به سادگی استفاده، استاندارد مطابق با موتورهای جستجو، امنیت بالا اشاره کرد.

امروزه سئو یکی از مباحث پر اهمیت در راه اندازی سایت ها می باشد، خوشبختانه وررد پرس یکی از CMS هایی است که در این مبحث یعنی سئو سایت وضعیت بسیار مناسبی دارد.

معایب وردپرس

متاسفانه یکی از مهمترین نارضایتی ها در خصوص CMS ها بحث هک شدن زیاد آنها می باشد که البته می توان بیشترین دلیل هک شدن سایت های CMS را افرادی دانست که این سیستم ها را راه اندازی می کنند. زیرا بسیاری از افراد بدون داشتن دانش در خصوص مباحث مختلف این CMS ها اقدام به راه اندازی وب سایت ها می کنند که طبیعتا همین امر باعث می شود هکرها بتوانند به سادگی این CMS ها را دچار مشکل کنند.

در مقاله بعدی کار خود را با وردپرس آغاز خواهیم کرد و در این دوره آموزشی یک پروژه ی کامل را با وردپرس پیاده سازی خواهیم کرد و به تمامی مباحث اصلی آن خواهیم پرداخت.

نظرات (۲)

برای من مفید بود.منتظر مقاله بعدی تون هستم.
پاسخ:
با عرض سلام

انشالله می توانید مقالات بعدی را از همین بخش مطالعه بفرمایید

موفق باشید
سلام 
سایت بسیار عالی و آموزنده ای دارین 
خسته نباشید
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
up
ما را در گوگل محبوب کنید